ApărareȘtiri

Lituania cumpără pistoale Heckler & Koch SF P9 SF Paddle din Germania

Heckler & Koch SFP9 SF Paddle (Lithuanian MoD)

Ministerul Apărării Naționale de la Vilnius a încheiat un acord cu compania germană Heckler & Koch pentru furnizarea de pistoale SFP9 SF Paddle forțelor armate lituaniene. Decizia de a cumpăra arme noi a fost luată pentru a înlocui pistoalele de calibre diferite utilizate în acest moment de trupele lituaniene.

Valoarea acordului se ridică la aproximativ 1,57 milioane de euro, a anunțat Ministerul Apărării din Lituania, pe 10 septembrie, fără să precizeze numărul de pistoale ce urmează să fie livrate. Acordul prevede, de asemenea, posibilitatea de a achiziționa pistoale suplimentare, dacă este necesar. De asemenea, include instruirea personalului pentru operarea armelor nou achiziționate.

Conform acordului, noile arme vor fi livrate Forțelor Armate Lituaniene până la sfârșitul anului 2021.

Pistolele SF P9 SF Paddle de la producătorul german Heckler & Koch au fost selectate dintre modelele oferite de treisprezece producători. Procesul de selecție a unui model de pistol a inclus, de asemenea, teste în diferite condiții.

În prezent, forțele armate lituaniene folosesc pistoale GLOCK 17 din Austria, COLT 1911 din SUA și ČZ75 din Cehia, dintre care cele mai multe sunt într-o stare avansată de uzură.

Heckler & Koch SFP9 SF Paddle (Lithuanian MoD)