EnergieȘtiri

Liberty Galați investește peste 6 milioane de euro în linia de țevi acoperite pentru magistralele de petrol și gaze

Transport de echipament pentru linia de țevi acoperite de la Liberty Galați

Liberty Galați va începe anul viitor lucrările la o linie de acoperire a țevilor pentru magistralele de transport petrol, gaze naturale, apă, investiția  ridicându-se la 6,3 milioane de euro, se spune într-un comunicat al companiei trimis Umbrela Strategică.

“Piața cere din ce în ce mai multe țevi acoperite, folosite la transportul fluidelor energetice. Cu această nouă linie de accoperire, Liberty Tubular Products Galați va fi singurul producător din această zonă cu capacitatea de a realiza acest tip de produse tubulare de înaltă calitate. Dar marele avantaj comercial este că la Galați se va produce atât materia primă pentru fabricarea acestor țevi, cât și procesarea acestora în stadiul final pentru clienții de pe teritoriul României, din Balcani și din alte zone din Europa”, a declarat directorul general al Liberty Galați, Aida Nechifor. 

Linia de acoperire, cu grad înalt de automatizare, care va funcționa la Liberty Tubular Products Galați va avea o capacitate anuală de 110.000 de tone, respectiv 500.000 de metri de țeavă și va fi operată de o echipă de 25 de oameni.

Linia va asigura spălarea, uscarea, sablarea, inspectarea și acoperirea în straturi succesive de rășină epoxidică, polietilenă și polipropilenă.

Aducerea din Olanda a părților componente ale echipamentului se va finaliza în această lună.