ApărareȘtiri

Legea pensiilor de serviciu se dezbate și votează în Camera Deputaților pe 16 octombrie

Foto: Arhiva

Legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu (PL-x 244/2023), care cuprinde și modificările la Legea pensiilor militare de stat, se va dezbate și vota în ședința Camerei Deputaților din 16 octombrie, Camera fiind decizională.

Reexaminarea Legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu şi a Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, ca urmare a Deciziei Curţii Constituţionale nr.467 din 2 august 2023, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.727 din 7 august se află pe primul punct al ordinii de zi a ședinței Camerei, de luni, 16 octombrie. și se va dezbate de la ora 16.00

De asemenea, în programul oficial de luni al Camerei, la ora 17.00 este prevăzut votul final pentru PL-x 244. Pentru lege, care are caracter organic, s-a aprobat procedura de urgență.

Legea pensiilor de serviciu a trecut pe 11 octombrie de votul Senatului, după ce comisiile sesizate au dat raport favorabil cu amendamente. Este probabil ca legea să fie din nou contestată la CCR.