ApărareȘtiri

Klaus Iohannis: Ceremonia de 1 Decembrie va fi anul acesta, în contextul pandemiei, extrem de restrânsă, fără paradă militară

Sursa: presidency.ro

În contextul pandemiei de coronavirus, ceremonia de Ziua Națională va fi anul acesta extrem de restrânsă, fără paradă militară şi fără participarea publicului larg, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, într-o conferință de presă desfășurată miercuri seară la Cotroceni.

“Înainte de a trece la întrebări, vreau să mă refer și la un alt subiect, care este deja pe agenda publică, anume celebrarea Zilei Naționale.

Din acest motiv, am decis ca ceremonia care avea loc în fiecare an la Arcul de Triumf să fie una extrem de restrânsă, la care sunt invitați ambasadori străini, medici și personal medical. Va fi așadar o ceremonie scurtă, fără paradă militară și, din păcate, fără participarea publicului larg”, a declarat șeful statului.

Iohannis a explicat că această decizie se bazează pe “recomandarea experților de a renunța la orice fel de reuniuni și întâlniri, publice sau private, fiindcă acestea accelerează răspândirea virusului”.

“Sunt recomandări pe care vă îndemn să le respectăm, inclusiv de 1 Decembrie”, a subliniat liderul de la Cotroceni.