Apărare

Klaus Iohannis a definit misiunile de luptă ale armatei drept misiuni de apărare (ale Flancului Estic al NATO)

Foto: stirileprotv.ro

Președintele Klaus Iohannis a definit marți misiunile de luptă ale armatei drept misiuni de apărare ale Flancului Estic al NATO subliniind importanța existenței unor forțe bine antrenate, ”bine pregătite pentru apărare”.

”Când vorbim despre misiuni de luptă, trebuie să fiu foarte clar aici. Ne pregătim pentru misiuni de luptă de apărare . Este pentru noi, pe Flancul Estic al NATO, extrem de important să avem forțe bine antrenate, bine pregătite pentru apărare. Noi ne pregătim pentru apărare pe Flancul Estic”, a declarat Iohannis, după ce a participat împreună cu președintele Poloniei Andrzej Duda la o secvență a exercițiului  „Justice Sword 21”, parte a Dacia 21 Livex/ Defender Europe 21, care s-a desfășurat în poligonul Smârdan.

Iohannis s-a declarat impresionat, apreciind că  ”exercițiul a funcționat foarte bine” și i-a felicitat pe militarii români. și polonezi participanți.

„Justice Sword 21” face parte din complexul de exerciții de mare amploare „Dacia 21” desfășurat de Armata României și este un exercițiu tactic întrunit cu trageri reale (LIVEX), executat de Brigada 282 Blindată „Unirea Principatelor”, în perioada 4-19 mai, pentru verificarea capacității de reacție și de luptă a marii unități, ca structură inclusă în pachetul unic de forțe pus la dispoziția NATO.