IntelligenceȘtiri

Kievul neagă că armele de contrabandă interceptate în România provin din Ucraina

Pistoale marca Major Berg (Poliția Română de Frontieră)

Cele aproape 3.000 de pistoale, care au fost confiscate de grănicerii români la frontiera cu Ucraina, nu proveneau din Ucraina, ci au fost importate din Turcia, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne de la Kiev pe canalul său oficial de pe rețeaua Telegram, relatează agenția TASS.

“Agențiile de aplicare a legii din România au raportat descoperirea a aproape 3.000 de pistoale într-un camion care a ajuns în România din Turcia. Vehiculul nu s-a deplasat din Ucraina. Armele a fost găsită la punctul de control român Isaccea”, se arată într-un comunicat al autorităților.

Poliția Română de Frontieră a anunțat joi că lucrătorii din cadrul Punctului de Trecerea a Frontierei Isaccea au depistat 2.850 pistoale – marca Major Berg 2.5, calibru 4 mm – ascunse într-un camion. Șoferul, de cetățenie ucraineană, nu deținea autorizațiile legale de transport pentru aceste arme.

Conform documentelor de însoțire, individul transporta, piese de mobilier și diverse produse alimentare din Turcia, pentru o societate din Ucraina.

Arme de contrabandă (Poliția Română de Frontieră)