IT&CȘtiri

Joe Biden: Vladimir Putin „știe că există consecințe” la atacurile cibernetice și alte acțiuni maligne

Președintele american Joe Biden a declarat că în discuțiile de la Geneva, Vladimir Putin, s-a asigurat că omologul său rus „știe că [SUA vor] lua măsuri” ca răspuns la activități maligne, inclusiv imixtiuni electorale sau atacuri cibernetice, relatează postul CBS News.

“Știe că există consecințe”, a afirmat președintele SUA în conferința de presă după summitul cu Vladimir Putin.

Biden a adăugat că, pe lângă acțiunile din partea SUA, „credibilitatea lui Putin la nivel mondial se micșorează” ca o consecință la activitățile maligne ale Rusiei în domeniul cibernetic.

Liderul de la Casa Albă a mai spus că o astfel de acțiuni maligne ale Moscovei sau ale unor grupuri afiliate Rusiei „diminuează poziția unei țări care încearcă cu disperare să se asigure că își menține poziția de mare putere mondială”.

Biden a adăugat că în discuțiile cu omologul său rus a indicat că Statele Unite au „capacitate cibernetică semnificativă și el o știe”.

„Am subliniat, dacă încalcă normele de bază, vom răspunde”, a adăugat Biden.

Biden a menționat că i-a dat președintelui rus o listă cu 16 entități de infrastructură critică pe care Rusia ar trebui să se abțină să le atace, fie cibernetic, fie în orice alt fel.

Președintele SUA s-a declarat oarecum încrezător că Putin va respecta avertismentele sale, spunând: „Cred că ultimul lucru pe care îl dorește acum este un război rece”.