ApărareInfrastructurăȘtiri

Javier Solana, fost secretar general al NATO, infectat cu Covid-19

Javier Solana (Twitter)

Javier Solana, fost secretar general al NATO și fost șef al diplomației europene, a fost diagnosticat cu coronavirus, fiind internat încă de miercuri într-un spital din Madrid, informează societatea publică de radiodifuziune și televiziune RTBF, citând cotidianul spaniol ABC.

O rudă a fostului oficial european a confirmat vineri că Solana, în vârstă de 77 de ani, “a fost testat pozitiv, dar evoluția sa este favorabilă”.

“Mă recuperez”, a afirmat Solana pe Twitter, ca răspuns la un mesaj al unui utilizator care-i dorește o recuperare rapidă.

Între 1995 și 1999, Solana a fost secretar general al NATO, iar apoi a ocupat funcția de Înalt Reprezentant pentru Politica Externă a Uniunii Europene timp de 10 ani.

Virusul s-a răspândit rapid săptămâna trecută în Spania, până astăzi înregistrându-se 133 de morți, devenind astfel a doua cea mai afectată țară din Europa, după Italia. Numărul de cazuri a ajuns sâmbătă la 5.232.

Printre cei infectați se numără din doi miniștri din Guvernul de la Madrid, condus de Pedro Sánchez, dar și liderul partidului Vox (extremă dreaptă), Santiago Abascal.