ApărareȘtiri

IVECO Defence a inaugurat lucrările pentru fabrica de asamblare autocamioane militare de la Petrești (Dâmbovița)

IVECO Defence și-a prezentat marți proiectul fabricii de asamblare autocamioane de la Petrești (Dâmbovița) și a inaugurat lucrările pentru această capacitate de producție , o investiție de 50 de milioane de ero, care va crea în primă fază 200 de locuri de muncă directe.

”Trebuie să mai spun încă o dată care este politica Guvernului pe care-l conduc – fructificarea programului de înzestrare a Armatei, un program pe 10 ani de zile, care prevede alocarea unei sume de 90 de miliarde, aproximativ, pentru dezvoltarea capabilităţilor defensive, pentru creşterea capacităţii Armatei Române de a face faţă oricărei provocări. Acest program de înzestrare în viziunea noastră trebuie să aducă investiţii în cadrul politicilor de offset care să crească capacităţile de producţie din România, care să asigure transfer tehnologic, care să dezvolte, de asemenea, noi capabilităţi de inovare, de cercetare şi de dezvoltare. Programul de înzestrare trebuie să genereze o relansare a producţiei de apărare din România, atât prin firme autohtone, cât şi prin firme partenere în cadrul acestui program de înzestrare a Armatei”, a spus premierul Ludovic Orban, prezent la eveniment.

Premierul a salutat și decizia IVECO de a-și stabili la București cartierul general pentru Europa Centrală și de Est.

  • 2900 de camioane și platforme militare 

Ministrul Economiei, Virgil Popescu a precizat, pe pagina sa de Facebook, că este vorba despre  livrarea a peste 2.900 de camioane și platforme militare. În baza acestui contract de offset Iveco – Armata RO,, 80% din valoarea contractului fără TVA trebuie să se întoarcă în economia naţională.