ApărareȘtiri

Italia se alătură Franței și Marii Britanii într-un program pentru rachete al MBDA

FOTO: MBDA

Italia se va alătura Franței și Marii Britanii într-un program al MBDA de cooperare strategică în domeniul tehnologiilor pentru rachete, oficiali ai celor trei state semnând o scrisoare de intenție în acest sens, a anunțat compania.

“Suntem încântați de intenția Italiei de a se alătura programului FC/ASW. În calitate de campion al cooperării europene în domeniul apărării – prin schimbul de tehnologii, capabilități și expertiză între țările noastre – suntem încântați că scrisoarea de intenție creează premisele pentru ca expertiza noastră italiană să fie, de asemenea, valorificată pentru a furniza această capacitate de apărare cu adevărat strategică pentru Europa. FC/ASW va satisface cerințele operaționale ale forțelor armate italiene, britanice și franceze pentru sisteme deep strike și anti-navă, pentru următoarele decenii“, a declarat Eric Beranger, CEO  al MBDA.

Programul FC/ASW a debutat ca un produs al cooperării anglo-franceze în domeniul apărării, având ca fundament tratatele Lancaster House.

În 2o22, Direcția franceză pentru Armament (DGA) și Agenția britanică de echipamente de apărare și asistență au semnat un acord guvernamental și contractele asociate în vederea începerii fazei de pregătire/ evaluare a programului FC/ASW.