ApărareInfrastructurăIntelligenceȘtiri

Israel: Rafael utilizează un sistem bazat pe inteligență artificială pentru a prezice unde vor apărea focare de COVID-19

Rafael Advanced Defense

Compania israeliană din domeniul apărării Rafael Advanced Defense utilizează un sistem de colectare și analizare a datelor, bazat pe inteligență artificială, pentru a prezice în ce locuri vor apărea noi focare de coronavirus, relatează site-ul Calcalistech al publicației financiare Calcalist.

Irit Idan, vicepreședintele executiv pentru cercetare și dezvoltare la Rafael, a confirma că firma cooperează cu autoritățile în cadrul eforturilor de combatere a pandemiei, precizând că sistemul în cauză este un sistem de colectare și analizare a datelor, cunoscut sub numele de „WISDOM STONE”, care este folosit în mod uzual de servicii de informații.

Sistemul poate identifica cu exactitate locația viitoarelor focare de coronavirus și alertează Ministerul Sănătății și spitalele atunci când ar trebui să se aștepte la un influx de pacienți bolnavi, a adăugat Idan.

Sistemul WISDOM STONE, care a fost lansat în 2016, este manevrat de 300 de ingineri. Sistemul a fost adaptat pentru a analiza baze de date civile.

„Putem utiliza informații municipale cu privire la densitatea populației în anumite cartiere; informații distribuite de rezidenți pe rețelele de socializare, cum ar fi mesaje despre febră sau tuse; urmărim locurile în care s-ar putea să fi fost pacienți bolnavi; și utilizăm informațiile pentru a prezice focare”, a explicat oficialul.

Potrivit companiei, WISDOM STONE permite clienților să depisteze tipare, conexiuni și activități ascunse, facilitând analiza în timp real, extragerea datelor și capacitățile de vizualizare a informațiilor. Este potrivit pentru forțe de apărare, militare, de securitate internă, de informații, organizații și întreprinderi.

De asemenea, oameni de știință de la Institutul de Știință Weizmann, în colaborare cu cercetătorii de la Universitatea Ebraică din Ierusalim și Clalit Health Services, și sub coordonarea Ministerului Sănătății, au dezvoltat o metodă pentru monitorizarea, identificarea și prezicerea zonelor de răspândire a coronavirusului.