InfrastructurăȘtiri

Iohannis: Avem nevoie de lucrări de infrastructură militară, nu s-au mai făcut în ultima vreme sub egida NATO

Foto: Klaus Iohannis Facebook

România are nevoie de infrastuctura necesară mobilității trupele și de infrastructură militară propriu-zisă, un gen de lucrări care nu s-au mai făcut sub egida NATO în ultima vreme, a declarat, vineri, președintele Klaus Iohannis, care a vorbit și despre infrastructurile specifice, cum ar fi alimentarea cu carburanți.

”Avem nevoie de infrastructură pentru a mișca ușor personalul dintr-o parte în alta. Avem nevoie de infrastructură militară propriu-zisă, la care lucrăm din 2015, dar este foarte interesant, am vorbit azi, în tete a tete-ul nostru cu secretarul general, despre lucrări de infrastructură militară, care nu s-au mai făcut sub egida NATO în ultima vreme. Credem că este foarte important, pentru a crește eficiența întregului mecanism militar al Alianței de a investi în infrastructură. Sunt infrastructuri specifice care vin să însoțească logistica, de exemplu alimentarea cu carburanți, sau altele, fără de care nu se poate funcționa”, a spus Iohannis, într-o conferință de presă.

El a subliniat că mobilitatea este extrem de importantă și că că avem nevoie de o infrastructură performantă, pentru a permite întreaga logistică care însoțește o desfășurare de trupe.

Iohannis a reconfirmat angajamentul pentru alocarea a 2 la sută din PIB  pentru Apărare.

”România este hotărâtă să îşi menţină angajamentele asumate privind alocarea a 2% din PIB pentru continuarea modernizării capabilităţilor militare. Vom acorda şi pe mai departe o atenţie sporită creşterii capacităţii operaţionale a tuturor structurilor militare atât prin efort naţional, cât şi în context multinaţional”, a menționat președintele.