ApărareȘtiri

Îndemn inedit al Lordului Ashcroft: În perioadele dificile, primii care trebuie ținuți sub control sunt măgarii 

Michael Ashcroft, fost membru al Camerei Lorzilor, a redistribuit pe Twitter un îndemn inedit la distanțare socială cu mesajul: “în perioadele dificile, primii care trebuie ținuți sub control sunt măgarii, care nu înțeleg pericolul și fac ce vor ei”.    

“Această imagine din al Doilea Război Mondial*, un soldat cară în spate un măgar. (…) Ceea ce se întâmplă de fapt este că erau pe un câmp minat și dacă măgarul ar fi fost liber să meargă pe unde ar fi vrut, probabil ar fi detonat o mină care i-ar fi omorât pe toți. Moral poveștii este că în perioadele dificile, primii care trebuie ținuți sub control sunt măgarii, care nu înțeleg pericolul și fac ce vor ei”, se afirmă în imaginea postată pe Twitter.

Printre cei care au redistribuit mesajul politicianului britanic se numără și generalul Frederick Benjamin Hodges, fost comandant al Forțelor Terestre ale SUA în Europa (USAREUR).

*Misterul imaginii, elucidat

Ne-a fost semnalat de către un cititor – căruia îi mulțumim – că imaginea prezintă salvarea unui măgăruș de către militari din Demi-brigada 13 a Legiunii Străine în timpul Războiului din Algeria (1955-1962).

Măgărușul, care era înfometat atunci când a fost descoperit,  a fost botezat Bambi și a devenit mascota unității, iar imaginea a devenit cunoscută în întreaga lume.

Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals, cea mai veche organizație pentru protecția animatelor din lume, a mulțumit Legiunii pentru “demonstrația de umanitate”.

Sursa: http://foreignlegion.info/history/13dble/