ApărareȘtiri

Incendiu la bordul unui submarin nuclear la Toulon. Incidentul descris drept “serios”

Sursa: Naval Group

La bordul submarinului nuclear de atac Perle (S606), aflat la baza navală din Toulon pentru lucrări de întreținere și reparații, a izbucnit un incendiu în cursul dimineții de vineri, incidentul fiind descris drept “grav” de un reprezentant al companiei Naval Group, relatează publicația L’Express.

Submarinul nu avea la bord combustibil nuclear sau arme (rachete, torpile, muniție) și nici baterii, majoritatea echipamentelor fiind îndepărtate ca urmare a lucrărilor de întreținere, a transmis prefectura maritime de Mediterana într-un comunicat de presă.

Nu au fost înregistrate persoane victime, submarinul fiind evacuat de urgență.

Ministrul Forțelor Armate, Florence Parly, “monitorizează îndeaproape dezvoltarea situației” și se va deplasa la fața locului “de îndată ce condițiile vor permite”, a transmis Ministerul Apărării de la Paris.

Incendiul a pornit dintr-un motiv nedeterminat în partea anterioară a submarinului, într-o zonă “greu accesibilă”, a detaliat un reprezentant al Naval Group, descriind incidentul drept “serios”. Aproape patruzeci de persoane, în special angajați ai șantierului Naval Group din Toulon, lucrau la bordul vasului în momentul izbucnirii incendiului.

Momentan nu se cunoaște amploarea distrugerilor provocate de incendiu, însă surse citate de presa franceză au explicat că acestea par grave, existând chiar posibilitatea ca nava să sufere daune irecuperabile.

“Există îndoieli cu privire la șansele de a salva nava”, a afirmat un angajat de la Naval Group.

Perle (clasa Rubis), unul dintre cele șase submarine nucleare de atac ale Forțelor Navale Franceze, a intrat în serviciu activ în anul 1993.