InfrastructurăIntelligenceIT&CȘtiri

În mijlocul crizei provocate de pandemia COVID-19, spitalele din Paris au fost vizate de un atac cibernetic eșuat

Sursa: insuretrust.com

Asistență Publică – Spitalele din Paris (AP-HP), autoritatea care administrează spitalele din capitala franceză, a fost vizată duminică de un atac cibernetic, hackerii încercând să paralizeze funcționarea unităților medicale care se confruntă cu un număr tot mai mare de pacienți cu coronavirus. Totuși, atacul s-a dovedit un eșec, autoritățile reușind să gestioneze cu succes situația, a anunțat Agenția Națională de Securitate a Sistemelor Informatice (ANSSI) din Franța, informează agenția Bloomberg.

AP-HP a fost vizată de un atac distribuit de sabotare a serviciilor (DDoS) cu scopul blocării sistemului informatic ale organizației medicale prin accesarea simultană în masă.

Însă, autoritatea care administrează spitalele din Paris a gestionat cu succes situația, a transmis ANSSI.

Parisul și regiunea Ile-de-France sunt printre zonele cel mai afectate de pandemie, cu sute de pacienți în unități de terapie intensivă, relatează publicația L’Express.

De la debutul pandemiei de coronavirus, mai multe organizații medicale au fost vizate de atacuri cibernetice, inclusiv Departamentul Sănătății din SUA.

Mai multe grupuri de hackeri au comunicat recent că vor înceta acțiunile împotriva organizațiilor medicale până la stabilizarea situației cu coronavirusul, însă atacurile au continuat, printre ținte fiind și o firmă medicală din Marea Britanie, ce ar urma să participe la testarea vaccinurilor contra coronavirusului.