IntelligenceȘtiri

Igor Dodon intenționează să se vaccineze împotriva coronavirusului cu ocazia unei vizite în Rusia

Președintele moldovean Igor Dodon intenționează să se vaccineze împotriva coronavirusului în timpul unei vizite la Rusia, programată pentru septembrie sau octombrie, relatează agenția de știri Tass.

De asemenea, Dodon a mai afirmat că va discuta cu autoritățile ruse posibilitatea livrării în Republica Moldova a unui prim lot de vaccinuri contra coronavirus.

“Dacă mă duc acolo, intenționez să fiu vaccinat. Voi cere rușilor acest lucru. Vaccinarea în masă a fost lansată acolo, mulți lideri și parlamentari se vaccinează”, a spus Dodon într-un interviu acordat postului Radio Free Europe Moldova.

Întrebat de un jurnalist dacă nu ar trebui să aștepte un vaccin american, în condițiile în care cel rusesc nu a fost testat în totalitate, Dodon a afirmat că are mai mare încredere într-un vaccin rusesc decât în ​​unul american.

“Am mai multă încredere într-un vaccin rusesc decât în ​​unul american. Am făcut parte din acest sistem medical, a fost printre cele mai bune”, a adăugat președintele.

Dacă Moldova va reuși să obțină un lot de vaccin din Rusia, acesta va fi distribuit gratuit, în primul rând, cadrelor medicale și persoanelor din grupurile de risc, a adăugat liderul de Chișinău. Dodon a promis, de asemenea, că oamenii vor fi vaccinați în mod voluntar, gratis.

Președintele Vladimir Putin, a anunțat pe 11 august că Rusia a aprobat un vaccin pentru coronavirus, primul de acest fel din lume, însă mai mulți oameni de știință s-au declarat îngrijorați, având în vedere că vaccinul nu a fost supusă unor studii din faza 3, care sunt considerate esențiale pentru a garanta siguranța unui vaccin.