ApărareImportant

Hanwha Aerospace intenționează să înființeze în România un hub industrial pentru Europa

Foto. Hanwha Aerospace Official

Hanwha Aerospace intenționează să înființeze în România un hub industrial pentru Europa, pentru  furnizarea vehiculelor de luptă necesare armatei și dezvoltării industriei de armament, informează compania sud-coreeană într-un comunicat remis Umbrela Strategică.

Hanwha Aerospace, cea mai mare companie din industria aerospațială și de apărare din Coreea de Sud, este cunoscută pentru livrarea comenzilor de comenzi de anvergură “înainte de termen” și “în limita bugetului”, conform comunicatului.

“Hanwha Aerospace se angajează să maximizeze beneficiile pentru industria românească de apărare prin diverse tipuri de programe de localizare, care includ producția locală de echipamente de apărare, ocuparea forței de muncă la nivel local, transferul de tehnologie și înființarea unui centru de excelență pentru operațiunile de mentenanță și reparații. Ne concentrăm pe integrarea capacității industriale românești în dezvoltarea de echipamente avansate de apărare personalizate pentru Forțele Armate Române. Includereaindustriei românești în lanțurile largi de aprovizionare globală ale Hanwha Aerospace esteunul dintre potențialele beneficii pe care România le-ar putea obține din această colaborare”, a declarat Peter Bae, vicepreședinte al Hanwha Aerospace Europe.

Obuzierul autopropulsat K9 TUNET și mașina de luptă a infanteriei Redback (IFV) sunt soluții optime pentru a consolida nevoile de securitate și apărare ale României, precum și pentru a crește capacitatea industrială a țării, se afirmă în comunicat.

Aproximativ 1.800 de unități ale artileriei cu șenile sunt operate de nouă țări, inclusiv cinci membre NATO – Polonia, Norvegia, Estonia, Finlanda și Turcia. Cifra reprezintă peste 50% din cota de piață globală a obuzierelor autopropulsate pe șenile.

Ales recent de Australia, Redback oferă cea mai bună protecție blindată, mobilitate și putere de foc din clasa sa. Vehiculul utilizează o serie de tehnologii inovatoare, inclusiv șenilele din cauciuc compozit, un sistem de protecție activă “hard-kill” și un afișaj transparent montat pe cască.

Înființată în 1977, Hanwha Aerospace este o companie globală din domeniul aerospațial și al apărării, care oferă un portofoliu larg de produse și servicii în toate domeniile: terestru, aerian, maritim și spațial. În domeniul terestru, Hanwha Aerospace furnizează o varietate de sisteme de apărare, de
la sisteme de artilerie, vehicule blindate de luptă la muniții și rachete ghidate cu precizie oferind în același timp motoare avansate pentru rachete spațiale, avioane de luptă, elicoptere și nave militare.

Hanwha Aerospace este, de asemenea, vârful de lance al proiectelor spațiale ale Coreei de Sud, ocupându-se de integrarea sistemelor pentru racheta spațială de nouă generație KSLV- III.