ApărareImportant

Hanwha Aerospace a organizat prima conferință “Hanwha Industry Day” în România

Foto: Hanwha Aerospace/ SMA

Douăzeci de companii locale și aproape 80 de reprezentanți guvernamentali și ai industriei de apărare au participat vineri la prima conferință “Hanwha Industry Day”, organizată de Hanwha Aerospace în România, informează un comunicat trimis Umbrela Strategică.

La conferință au fost prezenți Boohwan Lee, președintele Hanwha Aerospace Europe, Peter JK Bae, vicepreședinte al Hanwha Aerospace Europe.și Rim Kap-soo, ambasadorul Coreei de Sud în România.

Din partea română, între participanți s-au aflat Horațiu Barbu, șef Serviciu în Direcția Industriei de Apărare a Ministerului Economiei, Cristina Dragomirescu, vicepreședinte al ARCTIS, Viorel Manole, președintele PATROMIL.

Companiile locale și-au prezentat programele de afaceri și au discutat viitoare colaborări cu echipa Hanwha Aerospace.

”Hanwha Aerospace dorește să extindă cooperarea cu România și planurile de modernizare a apărării de aici, în cadrul unui parteneriat puternic cu industriile locale, iar aceasta este tema principală a evenimentului de networking industrial de astăzi.Vom aduce beneficii economice maxime pe piața românească prin activarea programelor de localizare, de la producție locală, transfer tehnologic, până la înființarea unui Centru de Excelență MRO”, a declarat Peter Bae, vicepreședinte al Hanwha Aerospace Europe.

Vicepreședintele Bae a mai declarat: „Ne angajăm pe deplin să lucrăm împreună cu furnizorii români pentru a construi o rețea locală eficientă de aprovizionare, care va genera valori viitoare și va minimiza riscurile operaționale. Făcând echipă cu partenerii români, vom căuta oportunitatea de a exporta produsele noastre în țări terțe, precum și de a lucra la proiecte comune de cercetare și dezvoltare care vizează piața europeană”.

Interes pentru Redback IFV

În timpul conferinței, părțile interesate din industrie au arătat un interes deosebit față de soluția Redback IFV de la Hanwha, care poate satisface nevoile cerințelor operaționale ale armatei române, dar și să îmbunătățească o capacitate de producție a industriilor locale.

”Redback este cel mai modern vehicul de luptă de infanterie din lume, cu cea mai bună protecție blindată, mobilitate și letalitate din clasa sa”, se afirmă în comunicat. Cu adaptabilitate și potențial de creștere, vehiculul utilizează o serie de tehnologii inovatoare, inclusiv șenile din cauciuc compozit, un sistem de protecție activă hard-kill și un afișaj transparent montat pe cască.

Redback IFV a fost ales în 2023 ca soluție IFV de ultimă generație pentru Forțele de Apărare australiene în cadrul proiectului LAND 400 Faza 3, pentru livrarea a 129 de IFV-uri avansate. Redback este, de asemenea, considerat un punct de pornire pentru programul IFV de generație următoare al armatei sud-coreene.

Redback are același șasiu și sistem de propulsie cu K9, ceea ce poate duce la economii semnificative de costuri și la o eficiență de fabricație în cazul operării ambelor sisteme.

Hanwha Aerospace este o companie globală din domeniul aerospațial și al apărării, care oferă un portofoliu larg de produse și servicii de clasă mondială.

Printre acestea se numără vehicule de luptă terestre, cum ar fi K9 Self-Propelled Howitzer, Redback Infantry Fighting Vehicle și K239 Chunmoo Multiple Rocket Launcher System.

Compania produce, de asemenea, muniții ghidate cu precizie și motoare pentru platforme aeriene, spațiale și maritime.

În calitate de integrator de sisteme pentru vehiculele de lansare spațială din Coreea de Sud, Hanwha Aerospace este vârful de lance al proiectelor spațiale sud-coreene