EnergieȘtiri

Hanga: Listarea Hidroelectrica la BVB va fi probabil cea mai mare din Europa

Foto: Hidroelectrica Oficial

Listarea Hidroelectrica la Bursa de Valori Bucureşti va fi probabil cea mai mare din Europa şi posibil chiar la nivel global, a declarat miercuri preşedintele BVB, Radu Hanga, la conferinţa “Reindustrializarea României 2023″, citat de Agerpres.

”(…) aşteptăm cea mai importantă listare de la Bursa de Valori Bucureşti din ultimii 10 ani. O să vedem, în condiţii în care va fi încheiată cu succes, probabil cea mai mare listare din Europa şi posibil chiar la nivel global. Adică chiar va fi un eveniment care ne va duce pe prima pagină a ziarelor. Şi nu e vorba doar despre România. Probabil că va fi o listare, vorbesc despre Hidroelectrica, o listare care ne va aduce mai aproape de statutul de piaţă emergentă pe lista Morgan Stanley Capital International”, a apreciat Hanga.

În opinia sa, această listare va însemna un flux suplimentar de capital către economia locală.

“Aş zice că se întâmplă lucruri bune pe bursa românească şi aş spune că antreprenorii români se uită cu mult mai mare atenţie la ceea ce se întâmplă aici. Şi ca să repet un lucru pe care noi îl tot spunem, nu este vorba doar despre finanţare. Sigur, bursa e un canal de finanţare, dar pe de altă parte, începe tot mai mult să fie percepută ca o scenă”, a susţinut președintele BVB.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional. Compania exploatează un număr de 187 de centrale, cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW. Într-un an hidrologic mediu, Hidroelectrica asigură 30% din totalul producţiei naţionale de energie electrică.