ApărareȘtiri

Guvernul va modifica HG privind drepturile de transport ale militarilor și va aproba un regulament privind acordarea sporurilor în SNAOPSN

Foto: mapn.ro

Guvernul vrea să modifice și să completeze, într-una din ședințele planificate pentru luna iulie, HG 1.198/2022 privind drepturile de transport, pe teritoriul naţional, ale personalului din instituţiile de apărare, ordine publică şi securitate naţională, indică Planul anual de lucru actualizat al Executivului pentru anul 2023.

Deocamdată, nu există amănunte asupra conținutului modificărilor, doar precizarea că MApN nu a înscris noua HG între proiectele prioritare la aprobarea în Executiv.

De asemenea, MApN va iniția o Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiții de muncă, precum și a condiţiilor de acordare a acestuia pentru familia ocupațională de funcții bugetare „Apărare, ordine publică și securitate națională”.

Regulamentul- cadru este planificat să ajungă pe masa guvernului la una din ședințele care vor avea loc în luna noiembrie, nefiind considerat prioritar.

În planul de lucru actualizat al guvernului, figurează în continuare, tot la categoria neprioritar, Proiectul de lege privind salarizarea personalului din Ministerul Apărării Naționale, care ar urma să fie discutat în luna august.  MApN  a afirmat că scopul acestui proiect este ”armonizarea cadrului normativ privind salarizarea personalului, prin corelarea prevederilor statutare, care să asigure stabilitate și predictibilitate, retenția, motivarea și recompensarea personalului”.

În schimb, MApN a trecut la categoria ”prioritar”: Proiectul de lege privind realizarea ”Capabilității de luptă contra minelor” aferente programului de înzestrare ”Vânătorul de mine” (în luna aprilie), Proiect de lege privind realizarea ”Capabilității de luptă împotriva navelor de suprafață și antisubmarin” aferente programului de înzestrare ”Submarin împotriva amenințărilor de suprafață și subacvatice” (tot în luna aprilie) și Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 346/2006 privind organizarea și funcționarea  Ministerului Apărării Naționale (pentru aprilie).

O notă privind planul de lucru guvernamental actualizat pentru 2023 a figurat pe ordinea de zi a ședinței Executivului din 15 martie a,c.