ApărareȘtiri

Guvernul analizează modificarea pensiilor de serviciu, înclusiv a celor militare

Foto: mapn..ro - cursul de Combat Life Saver la baza Bemowo Piskie

Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de miercuri o analiză referitoare la proiectul de lege  pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu, act normativ care prevede și modificări la Legea  223/2015 privind pensiile militare de stat.

Până la această oră, guvernul nu a dat detalii prealabile despre conținutul analizei. Ședința de Executiv are loc la ora 12.00. Ministerul Muncii are proiectul de lege în procedură de tramsparență decizională până pe 29 decembrie inclusiv.

Conform proiectului de lege, baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcţia de bază în 12 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate în calitate de militar/poliţist/funcţionar public cu statut special, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie.

Proiectul specifică tipurile de venituri care nu se includ în baza de calcul pentru stabilirea pensiilor militare. De asemenea, Ministerul Muncii a propus modificarea bazei de calcul a pensiei militare pentru personalul care s-a aflat în misiune temporară sau permanentă în străinătate și face precizări pentru pensiile militare ale personalului care a exercitat o funcţie de demnitate publică.