ApărareȘtiri

Geoană: NATO va susține cu finanțare modernizarea Bazei 71 Aeriană, de la Câmpia Turzii

Mircea Geoană, secretar general-adjunct al NATO, la Baza 71 Aeriană (foto: Mircea Geoană Oficial)

NATO va susține cu finanțare, din fonduri comune, modernizarea infrastructurii și a capabilităților de la Baza 71 Aeriană, de la Cîmpia Turzii, a declarat secretarul general-adjunct al Alianței, Mircea Geoană, care a vizitat duminică baza aeriană.

”M-am întâlnit cu militari români, americani și britanici, profesioniști adevărați, ce își pun viața în slujba apărării spațiului aerian al Alianței. Am constatat cu plăcere modernizarea accelerată a infrastructurii și a capabilităților de aici. NATO va susține, cu finanțare din fonduri comune, acest proces, în următoarea perioadă”, a spus Geoană.

El a remarcat faptul că militarii staționați la Baza 71 contribuie ”la integrarea și coerentizarea misiunilor de descurajare, poliție aeriană, instruire și exerciții” într-un ”adevărat spirit al interoperabilității aliate”.

Geoană a afirmat că forțele aeriene române și aliații din NATO își propun să transforme Baza 71 într-un “mic Ramstein”.

”Motto-ul Brigăzii Emanoil Ionescu (n,r: Baza 71 Aeriană), un citat celebru al lui Winston Churchill: “There is only one thing worse than fighting with allies, and that is fighting without them!”, este mai actual ca oricând. În aceste vremuri, când ne confruntăm cu provocări complexe și incerte, solidaritatea și cooperarea strânsă cu aliații noștri este esențială, împreună, ne construim un viitor sigur”, a mai declarat secretarul general-adjunct al NATO, Mircea Geoană.