ApărareȘtiri

Generalul Ștefan Dănilă, fost șef al Statului Major General al armatei, s-a înscris în ALDE

Generalul Ștefan Dănilă, fost șef al SMG (primul din dreapta) - Foto: Facebook

Generalul (r) Ștefan Dănilă, fost șef al Statului Major General al armatei, a anunțat joi că s-a înscris în partidul neparlamentar ALDE -Partidul Alianța Liberalilor și Democraților.

Generalul Dănilă va ocupa funcția de secretar general-adjunct al ALDE.

”Fiecare dintre noi are propriile valori in care crede. In ultimul timp, valorile in care cred eu sunt tot mai amenințate, iar  apărarea lor necesita implicare.Am ales sa ma implic responsabil, iar aceasta presupune un partid politic cu aceleași valori. Mă bucur să fac parte din echipa ALDE, iar împreună vom reuși să consolidăm valorile și principiile care stau la baza liberalismului și democrației”, a scris generalul cu patru stele pe pagina sa de pe o rețea socială.

El a spus că a ales ALDE pentru ”echilibru, decentă și demnitate, pentru ca aici am găsit oameni de cultură, întreprinzători și de bună credință, care împărtășesc aceleași valori”.

General Ștefan Dănilă, fost pilot de MiG-21 LancerR, este singurul general de aviație care a fost șef al Statului Major General al armatei române. El a ocupat această funcție între 2011 și 2015. Generalul Dănilă a mai fost și consilier de stat, șef al Departamentului de Apărare la Cancelaria prim-ministrului,  în timpul mandatului lui Victor Ponta.