ApărareȘtiri

Generalul Ștefan Dănilă, fost ”nr 1” al armatei, este noul director general al Romaero

Generalul Ștefan Dănilă în 2014, la baza aeriană de la Câmpia Turzii - foto; Royal Canadian Air Force.

Generalul de aviație Ștefan Dănilă, fost șef al Statului Major General al armatei, este noul director general al companiei Romaero. Dănilă ocupă această funcție interimar, începând cu 29 decembrie, numirea sa fiind legată de viitoarele proiecte de dezvoltare ale companiei.

Dănilă îl înlocuiește pe Silviu Grecu, al cărui mandat a fost revocat de consiliul de administrație.

Ștefan Dănilă, general (r) cu patru stele, fost pilot de MiG 21 Lancer și C-130 Hercules, fost comandant al bazelor aeriene 95 Bacău și 90 Transport Aerian, este singurul șef al SMG provenit din rândul Forțelor Aeriene. Generalul Dănilă a fost ”numărul 1” al armatei în perioada 2011-2015.

Romaero este cea mai mare companie de stat din industria națională aeronautică și de apărare, cu activități în domeniile serviciilor de întreținere și reparații pentru aeronave de transport civile și militare și producției industriale de aerostructuri și componente ale acestora.

Compania este listată la Bursa de Valori București. Structura acționariatului este: Ministerul Economiei – 56,7 la sută, SIF Muntenia – 23,2 la sută, Fondul Proprietatea – 18,8 la sută, alți acționari -1,16 la sută.