ApărareȘtiri

Generalul McConville: Stabilim cele mai bune locații din România pentru dislocarea de trupe și dimensiunea efectivelor

MApN

Generalul James C. McConville, şeful Statului Major al Forţelor Terestre ale SUA  a declarat vineri că unul dintre scopurile vizitei sale în România a fost stabilirea celor ”mai bune” locații pentru dislocarea de trupe suplimentare și determinarea dimensiunii efectivelor militare americane care vor ajunge din Germania în România.

”Unul dintre scopurile acestei vizite a fost (…) să stabilim unde ar fi cele mai bune locații [pentru dislocarea trupelor americane suplimentare]. Scopul acestei vizite a fost ca alături de partenerii noștri să determinăm numărul și locurile respective”, a spus generalul McConville, într-o conferință de presă.

”Plănuim să trimitem prin rotație mai multe forțe în regiunea Mării Negre, în mod particular în România. Acest lucru simbolizează angajamentul nostru continuu pentru o Europă puternică. După cum a precizat secretarul Esper, regiunea Mării Negre are o importanță critică pentru securitatea și apărarea Europei. România este un aliat cheie al Statelor Unite și NATO. Suntem onorați să avem aliați precum România”, a mai declarat comandantul Forțelor Terestre ale armatei americane.

La aceeași conferință de presă, generalul-locotenent Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării, a declarat: ”Salutăm intenția de a suplimenta efortul SUA în sprijinul securității la Marea Neagră printr-o prezență rotațională continuă”.

Generalul McConville și comandantul USAREUR, generalul-locotenent Christopher G. Cavoli se află în România, în perioada 7-9 august.