ApărareȘtiri

Generalul-maior Leonard Baraboi a fost învestit comandant al Forțelor Aeriene

Foto: SMFA Oficial

Generalul-maior Leonard Baraboi a fost învestit comandant al Forțelor Aeriene române, într-o ceremonie care a avut loc luni, la care au participat ministrul Apărării, Angel Tîlvăr și șeful SMAp, generalul Gheorghiță Vlad.

“Există oameni care doar visează şi oameni ce reuşesc să-şi împlinească visul. Eu pot afirma că, începând de astăzi, fac parte din cea de-a doua categorie, a oamenilor care şi-au urmat destinul şi şi-au văzut visul împlinit. Şi asta pentru că mai ales, începând de astăzi, vom putea şi sunt convins că alături de dumneavoastră, colegii mei din Statul Major al Forţelor Aeriene, vom şi reuşi să dăm înapoi acestei ţări, Armatei României, dar mai ales Forţelor Aeriene Române cunoştinţele, experienţa, credinţa în idealuri.Să privim această zi ca pe o ocazie importantă care face diferenţa între ce este şi ce va fi, ca pe o simbolică uşă care deschide noi orizonturi şi aduce alte provocări.”, a declarat noul ”număr 1” al aviației militare.

Ministrul apărării naționale a salutat numirea în funcție a generalului-maior Baraboi și i-a urat succes în noua sa misiune. Angel Tîlvăr a amintit faptul că Forțele Aeriene se află în plină etapă de derulare a programului de înzestrare cu aeronave multirol F-16 și se pregătesc pentru cel mai important program de achiziții din istoria Armatei României, aeronavele de generația a V-a, F-35. De asemenea, ministrul a apreciat că este esențială operaționalizarea tuturor sistemelor de apărare antiaeriană Patriot.

„Sunt convins, domnule general-maior Baraboi, că veți reuși să mențineți pentru Forțele Aeriene Române cursul planificat și așteptat, cel care duce către atingerea statutului de categorie de forțe a secolului XXI, dotată cu tehnologie de ultimă generație, încadrată cu oameni cu înalte competențe în utilizarea acesteia, care au la dispoziție resursele de care au nevoie și, cel mai important, care sunt motivați să își îndeplinească la cele mai înalte standarde misiunile încredințate”, a spus Tîlvăr, citat într-un comunicat al MApN.

Șeful Statului Major al Apărării a prezentat principalele repere profesionale din biografia noului șef al Statului Major al Forțelor Aeriene, și i-a urat, la rândul său, succes în noua funcție. Generalul Vlad a subliniat că, în contextul procesului de consolidare accelerată a capacității defensive a armatei.

„Avem în derulare proiecte majore care privesc într-o măsură semnificativă Forțele Aeriene. Rolul dumneavoastră în derularea acestora este determinant. Urmați în continuare îndemnul poetului: cine crede în zbor e stăpân peste zare. Misiunea noastră comună este să păstrăm suveranitatea zării naționale”, a declarat șeful Statului Major al Apărării.