ApărareȘtiri

Generalul Daniel Petrescu, fostul șef al SMAp, trece în rezervă

Gen. John E. Hyten și Gen. Daniel Petrescu în ianuarie 2020 (DoD)

Generalul Daniel Petrescu, fostul șef al Statului Major al Apărării, va trece în rezervă din 29 decembrie, un decret prezidențial fiind semnat marți, conform presidency.ro.

”Cred cu tărie că realizările sunt produsul eforturilor și expertizei noastre, dar și al sprijinului pe care îl primim. Progresul Armatei României se datorează oamenilor minunați și profesioniști, colaborării interinstituționale susținute și suportului aliaților și al partenerilor. Viitorul are multe necunoscute. Societatea românească poate însă conta, întotdeauna, pe devotamentul militarilor români și leadership-ul Statului Major al Apărării”, a scris generalul Petrescu, pe pagina sa oficială.

De asemenea, pe 31 decembrie vor trece în rezervă  generalul-maior Cătălin Băhneanu, locțiitorul comandantului Comandamentului Forțelor Întrunite (a primit a doua stea la trecerea în rezervă) și generalul de flotilă aeriană Adrian Duță (a primit prima stea la trecerea în rezervă).

Președintele Iohannis a mai semnat marți și decretele de trecere în rezervă ale generalului de brigadă Maxim Dobrinoiu din STS și ale generalului de brigafă Ion Moldovan din MAI.