ApărareȘtiri

Generalul (2*) Sheryl Gordon, șeful Gărzii Naționale din Alabama va participa la Blonde Avalanche 2020

O delegației militare americane, condusă de generalul-maior Sheryl Gordon, șeful Gărzii Naționale a statului Alabama (SUA) va participa pe 10 septembrie la secvența finală a exercițiului „Blonde Avalanche 2020”, executat de militari ai Batalionului Multinațional de Geniu „Tisa” în facilitățile de instrucție din Brăila ale Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”.

Generalul Gordon s-a întâlnit luni la București cu șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu,

Cooperarea militară între Armata României și Garda Națională a Statului Alabama are la activ 27 de ani, în cadrul „Programului de Parteneriat Statal”, menționează SMAp.

„Programul de Parteneriat Statal” a oferit sprijin și expertiză în procesul de specializare și perfecționare, în domeniul instrucției militarilor din forțele terestre și aeriene, și a contribuit la dezvoltarea infrastructurii Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica”. Astfel, împreună cu partenerii americani din Garda Națională Alabama, militarii români au executat, începând cu anul 2015, o serie de exerciții tactice cu trupe în teren, specifice unităților de geniu, de cercetare și din forțele aeriene.

Anul acesta, o delegație a Ministerului Apărării Naționale, constituită din specialiști în planificarea operațiilor în mediu CBRN (chimic, biologic, radiologic și nuclear) și aplicării procedurilor de decontaminare, din Statul Major al Apărării, și cadre medicale din sistemul medical militar, a participat, în perioada 25 mai – 10 iunie, la un schimb de experiență cu Garda Națională Alabama în Statele Unite ale Americii.