ApărareȘtiri

General Dynamics European Land Systems va livra sisteme amfibii de poduri și feriboturi Coreei de Sud și Letoniei

Sistem amfibiu de poduri si feriboturi de tip M3 (Sursa: General Dynamics European Land Systems)

General Dynamics European Land Systems (GDELS), subsidiara europeană a corporației americane General Dynamics, va livra sisteme amfibii de poduri și feriboturi de tip M3 pentru forțele militare din Coreea de Sud și Letonia, se arată într-un comunicat transmis redacției Umbrela Strategică.

Potrivit prevederilor primului contract, GDELS va produce, împreună cu sud-coreenii de la Hanwha Defense Corporation (HDC), un număr de 110 vehicule-punte amfibii pentru armata sud-coreeană.

În cadrul programului Coreean Amphibious Bridging Vehicle (KABV), sistemul GDELS M3 Amphibious Bridge & Ferry va fi produs local pentru a îndeplini cerințele specifice coreene sub denumirea M3K. M3K a fost ales în cadrul unui proces de selecție competitiv.

Sistemul M3 este deja utilizat de forțele armate din Germania, Marea Britanie, Taiwan, Singapore și Indonezia. Cu o lungime desfășurată totală în mod pod de peste 1,3 km, Republica Coreea va deține cea mai mare flotă M3.

”Suntem foarte încântați că Republica Coreea este al patrulea client asiatic care a selectat M3-ul nostru ca viitor sistem amfibiu de poduri și feriboturi, a declarat dr. Thomas Kauffmann, vicepreședintele GDELS pentru afaceri și servicii internaționale.

Al doilea contract, cel cu Letonia, a fost atribuit către GDELS de către Comandamentul Contractant al Armatei SUA, Detroit Arsenal, care gestionează sprijinul acordat Letoniei, deoarece răspunde nevoilor de soluții suplimentare NATO pentru traversarea apelor curgătoare. Livrările vor include, de asemenea, un pachet de asistență logistică integrat format din instruire, instrumente și manuale.

„Această achiziție este o altă etapă care marchează cooperarea transatlantică și necesitatea mobilității și interoperabilității forțelor aliate”, a declarat dr. Thomas Kauffmann, Vicepreședinte Afaceri și Servicii Internaționale pentru GDELS.

Cu M3, Letonia va putea contribui la prezența sporită a NATO, oferind mobilitate și interoperabilitate trupelor aliate cu alți utilizatori de M3, precum și cu GDELS Improved Ribbon Bridges (IRB), care sunt utilizate pe scară largă de către forțele americane și germane.

“Suntem foarte mândri că vom livra cea mai recentă și modernă variantă a M3 către Forțele Armate Letone”, a declarat dr. Christian Kauth, Vicepreședinte și Director General al GDELS-Bridge Systems.

„Vehiculele vor fi, de asemenea, echipate cu Arctic Kits, care le vor permite să le acționeze în condiții climatice foarte reci”, a completat reprezenantul grupului GDELS.

Sistemul M3 oferă o mobilitate ridicată, disponibilitate și o tranziție perfectă de la sol la apă. Utilizat ca pod sau ca barjă cu mai multe secțiuni, M3 poate transporta toate tancurile principale de luptă cunoscute în serviciu. Cu dispozitivul său unic de cuplare, M3 oferă, de asemenea, interoperabilitate cu alte soluții de punte, cum ar fi SRB (Standard Ribbon Bridge) / FSB (Floating Support Bridge) și IRB (Improved Ribbon Bridge).

Podul amfibiu M3 și sistemul de feriboturi pot transporta toate tipurile de vehiculele și se poate construi un pod plutitor de 100 de metri în mai puțin de 10 minute.