Intelligence

General (r) Silviu Predoiu: Noii ”băieți buni” pot inventa ticăloșii (fără teamă)

Generalul (r) Silviu Predoiu (Facebook)

”Băieții buni” sunt azi la guvernare și acest statut vine ”la pachet cu o serie de privilegii, între care, deloc de neglijat, este și acela că poți repeta greșelile și chiar și ticăloșiile “băieților răi”, ori poți inventa unele noi, fără teamă”, a scris generalul (4*,r) Silviu Predoiu, fost director al Operațiunilor Serviciului de Informații Externe (SIE), pe pagina sa de Facebook.

El a spus că ” astăzi sunt aplaudati cei huiduiti mai ieri, publicul fiind atent mai degraba la cine decât la ce si cum se joacă, toate merg mai departe în același fel, doar periodic locurile se schimbă, “băieții răi” devenind “băieții buni” și invers”

”Ce să ne facem când, în politică, moralitatea este sub asediu? Un asediu al minciunii, ipocriziei, incompetenței, imposturii, lipsei de viziune, dezinteresului, purtat de chiar cei care ar trebui să apere moralitatea vieții politice. Iar în absența moralității noțiunile de bine și rău își pierd sensul. Ca urmare, fără repere raționale și pertinente, cel puțin în plan politic, șansele ca să facem alegeri greșite sunt foarte ridicate”, a mai scris Predoiu.

Ostilitatea față de orice altă formațiune politică decât “a ta” se extinde rapid, în mod periculos, de la reprezentanții de frunte și candidații acesteia, către suporterii respectivului partid, aceștia devenind inamici doar pentru că nu ne împărtășesc opiniile politice, a remarcat Predoiu.

  • Îl votam pe X nu atât pentru că ne place de el cât pentru că îl urâm pe Y.

”Înțeleg motivele pentru care “actori marcanți” ai vieții noastre politice, unii aflați în importante funcții – numiți sau aleși, alții astăzi doar râvnind la pozițiile celor dintâi, în loc să ne aducă împreună, ne dezbină zi de zi, cu sprijinul “dezinteresat” al unor formatori de opinie, prin chemări agresive și iresponsabile la lupta împotriva “celorlalți”. Este vorba despre interese mărunte, meschine, demne de tot disprețul nostru, așa cum sunt și cei care le promovează”, a mai comentat Predoiu.

”Să avem încredere în capacitatea noastră de a lăsa ura și furia deoparte și să decidem în baza unor argumente pertinente, solide, de care sa nu ne rușinăm mai târziu. La urma urmei, dacă noi nu credem în noi înșine, în puterea noastră de a ne schimba, de ce ar face-o alții?”, a mai scris generalul (4*) Silviu Predoiu, fost director al Operațiunilor Serviciului de Informații Externe (SIE), pe pagina sa de Facebook

  • Silviu Predoiu este secretar executiv al Pro România.
  • Postarea poate fi citită aici