ApărareȘtiri

General (4*) Ștefan Dănilă: Am semnat un document. Nu am obținut o garanție de securitate în plus

Facebook

Vizita ministrului român al Apărării la Pentagon a fost un ”eveniment de mare vizibilitate”, chiar dacă a urmat ”omologilor marocan și bulgar”, a scris generalul (4*,r)  Ștefan Dănilă, fost șef al Statului Major General al Armatei, pe pagina personală de Facebook.

  • ”În lipsa prezenței unui oficial american în România, o vizita oficială la Pentagon, într-o perioadă cu măsuri excepționale de restrângere a întâlnirilor, este o realizare însemnată. Desigur, posibil să fi fost anumite condiționări, posibil să urmeze alte angajamente, dar evenimentul rămâne unul de mare vizibilitate, chiar dacă a fost după cele ale omologilor marocan și bulgar”.
  • De remarcat că la noi nu s-a specificat că ministrul ar fi avut nevoie de translator, dar și că ne angajam sa dezvoltam o bază pe care o oferisem deja partenerului strategic, prin lege, de peste 15 ani

Totuși, este foarte important că a fost semnat un document. Un document care sper să conțină mai mult decât s-a transmis public”, a mai spus generalul Dănilă.

Nu s-a obținut o garanție de securitate în plus în plan bilateral, doar o întărire a angajamentului SUA pentru Art. 5 al Tratatului Nord Atlantic. In condițiile in care actualul președinte poate da un alt mesaj pe Twitter”, a adăugat fostul șef al Statului Major General al Armatei , care a precizat că ultima vizita a unui Secretar al Apărării în România a fost în 2014.

  • Postarea integrală poate fi citită aici