InfrastructurăIntelligenceIT&CȘtiri

Funcționarea unui gazoduct din Statele Unite a fost întreruptă timp de două zile în urma unui atac cibernetic

O instalație de comprimare a gazelor naturale din Statele Unite a fost vizată de un atac cibernetic de tip ransomware, incidentul provocând oprirea funcționării unui gazoduct timp de două zile, a anunțat Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) de la Washington, care a recomandat operatorilor din domeniul infrastructurii critice să-și sporească măsurile de siguranță, informează postul BBC News.

Autoritățile nu au oferit detalii despre companie și nici când s-a întâmplat incidentul, care a fost anunțat luni.

Un link ce conținea un program dăunător a fost trimis către angajații instalației, provocând închiderea întregului gazoduct.

Incidentul a fost atât de grav deoarece compania vizată nu era pregătită pentru un astfel de atac, potrivit comunicatului emis de DHS.

În comunicat se mai precizează că a fost vorba de un atac de tip “spear phishing”, adică utilizatorii primesc mesaje frauduloase, dar credibile.

Un val de atacuri informatice de tip ransomware a afectat recent diferite organizații și companii americane, inclusiv autorități locale, spitale și o bază maritimă.

Toate organizațiile, indiferent de sectorul în care activează, ar trebui să se pregătească pentru posibilitatea unui atac de tip ransomware, a declarat Carl Wearn, un oficial din cadrul Mimecast, o companie specializată în gestionarea e-mailurilor în cloud.

Agenția de Securitate Cibernetică și Securitate a Infrastructurii (CISA), din cadrul Departamentul pentru Securitate Internă, a recomandat operatorilor din domeniul infrastructurii critice să revizuiască măsurile de securitate informatică și să se asigure că sunt aplicate corespunzătoare.