Știri

Franța transferă pacienți cu COVID-19 în Germania și Elveția utilizând un elicopter militar NH90 Caiman modificat – VIDEO

Elicopter NH90 Caiman (Florence Parly, Twitter)

Mai mulți pacienți cu coronavirus, aflați în stare gravă, au fost transportați din Franța în Germania și Elveția cu un elicopter militar NH90 Caiman modificat special pentru astfel de misiuni; Franța fiind a doua țară europeană, după Italia, care transferă pacienți cu COVID-19 la spitalele germane, informează publicația Le Vif și Ministerul Apărării de la Paris.

Doi pacienți au fost transferați sâmbătă dimineață de la Metz, Franța, la un spital din Essen (în vestul Germaniei), iar câteva ore mai târziu, un elicopter militar a transferat pacienți cu coronavirus din orașul francez Mulhouse la Geneva, în Elveția.

Florence Parly, ministrul francez al Apărării, a mulțumit autorităților germane și elvețiene pentru preluarea pacienților.

François Braun, șeful serviciului de urgență al centrului spitalicesc regional (CHR) din Metz, a declarat, citat de agenția France Presse, că alți doi pacienți, vor fi transferați în Germania, “probabil” duminică după-amiaza.

De la începutul pandemiei, mai mulți pacienți cu COVID-19 au fost transportați cu ajutorul ambulanțelor la spitalele din Germania, a adăugat oficialul.

Potrivit autorităților regionale germane din landul Renania de Nord-Westfalia, spitalele de aici urmează să primească și pacienți din Italia.

“Mai multe spitale din (Renania de Nord-Westfalia) vor primi în următoarele zile un total de zece pacienți cu coronavirus din Italia și patru din Franța”, a declarat o reprezentantă a autorităților, adăugând că “pacienții italienii vor fi transportați de Forțele Aeriene Germane” în cursul acestui weekend.

Forțele armate franceze au transferat pacienți din estul Franței către alte regiuni mai puțin afectate de pandemiei, utilizând inclusiv un avion militar de transport Airbus A330 echipat cu sisteme mobile de terapie intensivă Morphée.

Elicopterele NH90 Caiman modificate pentru transportul pacienților cu coronavirus pot găzdui doi pacienți în regim de terapie intensivă. Pacienții sunt însoțiți în timpul transferului de o echipă medicală a serviciului de urgență francez SAMU. Personalul militar care participă la transport este echipat cu echipamente de protecție puse la dispoziție de SAMU, în timp ce cabina de pilotaj este izolată de restul elicopterului printr-un sistem de protecție instalat de o unitate de apărare chimică, biologică, radiologică și nucleară (CBRN) a armatei franceze.

Elicopter NH90 Caiman și echipaje ale serviciului medical de urgență SAMU (Florence Parly, Twitter)