InfrastructurăȘtiri

Franța avertizează că medicamentele antiinflamatoare ar putea agrava infecția cu coronavirus

Sursa: US FDA, Twitter

Ministrul francez al Sănătății, dr. Olivier Véran, de profesie neurolog, a avertizat sâmbătă că persoanele infectate cu coronavirus ar trebui să evite medicamentele antiinflamatoare ((ibuprofen, cortizon), întrucât acestea ar putea cauza complicații, informează publicația Le Echo și The Guardian.

“Luarea de antiinflamatoare (ibuprofen, cortizon …) ar putea fi un factor de agravare a infecției. În caz de febră, luați paracetamol”, a afirmat ministrul, care a recomandat pacienților să ceară sfatul unui doctor înainte de lua astfel de medicamente.

Conform jurnaliștilor de la publicația Le Echo, o comunicare oficială pe acest subiect este planificată în curând și în Belgia.

Experți în domeniul sănătății au explicat că medicamentele antiinflamatoare constituie un risc pentru pacienți cu boli infecțioase întrucât diminuează capacitatea de reacție a sistemului imunitar.

Ministerul Sănătății de la Paris a comunicat că pacienții ar trebui să ia mai degrabă paracetamol, care “va reduce febra”.

Jean-Louis Montastruc, șeful departamentului de farmacologie de la Spitalul din Toulouse a declarat pentru postul radio RTL că: “Medicamentele antiinflamatoare sporesc riscul de complicații în caz de febră și infecții”.