IT&CȘtiri

Francezii de la Thales vor furniza sisteme tactice de instruire pentru armata poloneză

Sistem Combat Staff Trainer (Thales)

Grupul francez Thales a anunțat că a semnat primul contract de export pentru sistemul digital de instruire “Combat Staff Trainer systems”, care este deja utilizat de armata franceză. Compania va livra Poloniei un număr de cinci sisteme care vor permite militarilor să efectueze exerciții de instruire colectivă într-un mediu virtual care simulează teatrele de operațiuni ale armatei poloneze.

Pentru a îndeplini cerințele specifice ale forțelor terestre poloneze, sistemul va fi actualizat, iar funcționalitatea acestuia va fi extinsă.

Sistemele vor fi livrate către cinci regimente ale armatei poloneze și fiecare sistem poate fi folosit pentru exerciții care să cuprindă simultan până la 38 de persoane.

O aplicație de tip Computer Generated Forces (CGF), având la bază algoritmi de inteligență artificială, va ajuta la dezvoltarea scenariului de instruire și la controlul entităților virtuale care participă la misiune. Soluția Combat Staff Trainer include o gamă completă de software pentru a pregăti și monitoriza exercițiile de antrenament. Aplicația CGF modelează fiecare mișcare a entităților virtuale, luând în considerare caracteristicile terenului și situația tactică percepută pentru a reproduce comportamentele lor într-un mod realist, informează grupul francez.

Soluția Combat Staff Trainer a fost dezvoltat în Franța, iar sistemele vor fi livrate în etape în următorii doi ani. Filiala din Polonia a grupului Thales va fi responsabilă pentru instalarea și suportul tehnic pentru cele cinci sisteme.