ApărareȘtiri

FOTO. Trageri de luptă cu aruncătoare autopropulsate efectuate de militarii americani dislocați în România

Aruncator autopropulsat M1064 (US Army)

Militarii din cadrul Batalionului 1, Regimentul 16 de Infanterie „Iron Rangers”, unitatea americană dislocată temporar în România, au executat trageri de luptă cu aruncătoare autopropulsate M1064 la Poligonul Smârdan.

În cadrul exercițiului, desfășurat săptămâna trecută, plutonul Thunder a fost certificat să asigure foc indirect rapid și letal în sprijinul batalionului, a anunțat US Army.

România găzduiește aproximativ 1.000 de militari americani din cadrul Batalionului 1 – Regimentul 16 „Iron Rangers” și Batalionului 3 Elicoptere de Asalt – Regimentul 1 Aviație de Luptă).

Unitatea de infanterie prezentă în țara noastră face parte din Brigada 1 blindată, Divizia 1 Infanterie a Armatei SUA, care a fost dislocată timp de nouă luni în Europa, în cadrul Operațiunii Atlantic Resolve, o inițiativă lansată de Washington cu scopul descurajării acțiunilor agresive ale Rusiei în Europa de Est.

Aruncătorul autopropulsat M1064 constă dintr-un aruncător de bombe M121 de 120 mm montat pe un transportor blindat M113. Armata americană dispune de aproximativ 1076 de vehicule M120/M1064A3, potrivit datelor publicate de grupul de reflecție International Institute for Strategic Studies.

Aruncător autopropulsat M1064 (US Army)