ApărareȘtiri

FOTO. Rocadă între piloții canadieni și cei italieni la Mihail Kogălniceanu

Avioane Eurofighter ale aviației Italiei la MK (Forțele Aeriene Române)

Un detașament al Forțelor Aeriene Italiene, cu patru avioane Eurofighter, a preluat miercuri misiunile de politie aeriană întărită în spațiul aerian al României în următoarele patru luni. Italienii îi înlocuiesc la baza aeriană Mihail Kogălniceanu pe piloții canadieni.

Detașamentul italian, care va asigura serviciul de politie aeriană întărită (Enhanced Air Policing) împreună cu supersonicele MIG 21 LanceR şi F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene Române, este format din 140 de militari (piloți și personal tehnic).

Ceremonia de certificare NATO a detașamentului italian a avut loc astăzi, 15 decembrie, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Aceasta este cea de-a doua prezență a Forțele Aeriene Italiene la Mihail Kogălniceanu, în timp ce pentru canadieni a fost a șasea.

Și România a executat serviciul de politie aeriană întărită în sprijinul altor țări aliate. Astfel, între 1 august și 1 noiembrie 2007, patru avioane de luptă MiG-21 LanceR  ale Forțelor Aeriene Române au efectuat misiuni de poliție aeriană în spațiul aerian al țărilor baltice.

Avion MiG-21 LanceR (Forțele Aeriene Române)
Avion Eurofighter al aviației Italiei la MK (Forțele Aeriene Române)
FOTO: Area Support Group-Black Sea
FOTO: Area Support Group-Black Sea