ApărareȘtiri

FOTO. Misiune de realimentare în aer a unui F-16 Fighting Falcon al Forțelor Aeriene Române

Avion F-16 ale Forțelor Aeriene Române (Airman 1st Class Joseph Barron/ 100th Air Refueling Wing Public Affairs)

Un avion de luptă F-16 Fighting Falcon al Escadrilei 53 Vânătoare din cadrul Forțelor Aeriene Române a efectuat pe 7 octombrie o misiune de realimentare în aer, informează aviația SUA în Europa (USAFE).

Avionul românesc a fost realimentat în zbor, deasupra României, de o aeronavă cisternă de tip Boeing KC-135 Stratotanker a Forțelor Aeriene ale SUA din cadrul Escadrilei 100 de Realimentare aeriană, cu baza la RAF Mildenhall, Marea Britanie.

Potrivit Forțelor Aeriene Române, autonomia de zbor a avioanelor F-16 este de circa trei ore, iar după realimentarea în aer, procedură care durează doar câteva minute, autonomia crește cu alte două ore.

Escadrila 100 de Realimentare, singura unitate aeriană americană de realimentare în zbor din teatrul european, permite aviației SUA să intervină rapid în tot spațiul aerian din Europa și Africa.

Instruirea alături de aliați consolidează securitatea colectivă pe continentul european și asigură capacitatea desfășurării forței aeriene letale în cazul în care eforturile de descurajare eșuează, transmite USAFE.

Sursa foto: Airman 1st Class Joseph Barron/ 100th Air Refueling Wing Public Affairs