ApărareȘtiri

FOTO. Forțe speciale din România și din alte țări participă la exercițiul Carpathian Eagle 20

Trupele speciale române participă alături de militari din Albania, Bulgaria, Grecia, Macedonia de Nord și Turcia la exercițiul Carpathian Eagle 20, care se desfășoară la centrul de instruire “Getica” din Cincu și baza 71 Aeriană “General Emanoil Ionescu”.

La exercițiu participă peste 130 de militari și aproximativ 20 de mijloace tehnice, ce vor fi implicați în exerciții. Alături de militarii români din cadrul Batalionului 52 Operații Speciale ”Băneasa-Otopeni” se vor antrena și aproximativ 80 de militari străini din țări aliate sau partenere aparținând Albaniei, Bulgariei, Greciei, Macedoniei de nord și Turciei, se arată într-un comunicat al Comandamentul Forțelor pentru Operații Speciale.

Scopul exercițiului este dezvoltarea interoperabilității în rândul structurilor participante, prin planificarea și executarea de misiuni întrunite specifice forțelor pentru operații speciale, armonizarea procedurilor de lucru în mediul multinațional, toate acestea având ca finalitate promovarea securității regionale.

Exercițiul se desfășoară în facilitățile de instrucție ale Armatei României aparținând Centrului național de instruire întrunită ”Getica” din Cincu și ale Bazei 71 Aeriană “General Emanoil Ionescu”.

Mai multe detalii aici:

VIDEO/FOTO Activități de zbor, parașutare și alte tipuri de operații aeriene, la exercițiul Carpathian Eagle 2020 din România

Carpathian Eagle 20 🇦🇱 🇧🇬 🇬🇷 🇲🇰 🇹🇷 🇷🇴În această perioadă se desfășoară Exerciţiul Forţelor pentru Operaţii Speciale…

Publicată de Forțele pentru Operații Speciale Române pe Miercuri, 23 septembrie 2020