ApărareȘtiri

FOTO. Exercițiul Trojan Footprint 21, organizat în România și alte patru țări, a ajuns la final

Sute de militari din cadrul forțelor pentru operații speciale din România și alte nouă țări aliate și partenere NATO au participat la exercițiul multinațional Trojan Footprint 21, care s-a desfășurat pe teritoriul a cinci state în perioada 3-14 mai.

Acesta a fost cel mai amplu exercițiu din 2021 pentru forțele speciale române. Timp de două săptămâni militarii forțelor speciale din Georgia, România, Spania, Statele Unite și Ucraina s-au antrenat în comun în mai multe locații din țară.

Militari din forțele speciale române, aliate și partenere s-au antrenat în comun și au exersat diverse proceduri, inclusiv inserția scafandrilor din elicopter, acțiunea directă asupra unei nave ostile, inserție prin rapel, pătrundere în obiectiv folosind explozibili, şi procedee de luptă apropiată Close Quarter Battle – CQB), a anunțat MApN.

Pe lângă acțiunile de instruire din România, exercițiul s-a desfășurat și în Bulgaria, Georgia, Muntenegru și Macedonia de Nord. La exercițiu au mai luat parte și militari de elită din Statele Unite, Bulgaria, Georgia, Germania, Muntenegru, Macedonia de Nord, Spania, Ucraina și Marea Britanie.