ApărareȘtiri

FOTO: Exercițiu aerian deasupra României executat de avioane britanice de vânătoare și bombardiere americane

Sursa foto: RAF

Două avioane britanice de vânătoare Eurofighter Typhoon dislocate la Mihail Kogălniceanu pentru misiuni de poliție aeriană au efectuat un exercițiu pe cerul României alături de două bombardiere strategic B-52H Stratofortress ale Forțelor Aeriene ale SUA (USAF), a anunțat aviația regală britanică (RAF).

În cursul zborului de antrenament, desfășurat săptămâna trecută, cele două aeronave Typhoon au exersat o interceptare și au escortate bombardierele în spațiul aerian al României.

“Această oportunitate de instruire a oferit echipajelor RAF și USAF, care lucrează în mod regulat împreună, posibilitatea de a-și testa procedurile de operare colectivă”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul RAF.

“După ce a fost recent certificați de NATO să îndeplinim misiunea noastră de poliție aeriană în România, acest zbor ne-a oferit un test valoros al pregătirii noastre și este o demonstrație vizibilă a capacității noastre de a ne integra eficient cu aliații noștri NATO”, a declarat Lamping, comandantul detașamentului britanic dislocat la Mihail Kogălniceanu.

Patru aeronave britanice Eurofighter Typhoon din Escadronul IX (B) al Forțelor Aeriene Regale Britanice au aterizat, pe 22 aprilie, la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

Detașamentul britanic execută, împreună cu militarii Forțelor Aeriene Române, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (Eenhanced Air Policing) pe parcursul următoarelor patru luni.