ApărareȘtiri

FOTO. Cinci avioane românești F-16 au făcut echipă cu un bombardier strategic american B-52, la exercițiul NATO South Paw

Cinci aparate de tip F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene Române, alături de un bombardier strategic american de tip B-52 Stratofortress, au participat pe 14 septembrie la exercițiul aerian South Paw, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Exercițiul a avut drept scop întărirea măsurilor de reasigurare ale Alianței Nord Atlantice în zona de Sud-Est a Europei contribuind de asemenea la sporirea încrederii României privind implicarea Statelor Unite în asigurarea securității regionale.

În spațiul aerian românesc, exercițiul a fost coordonat de Componenta Operațională Aeriană din Statul Major al Forțelor Aeriene și de Forțele Aeriene Americane dislocate în Europa (USAFE) și a inclus misiuni de interceptare și escortă executate cu cinci aeronave de tip F-16 Fighting Falcon din dotarea Bazei 86 Aeriană de la Borcea, alături de o aeronavă americană B-52 Stratofortress.

Participarea aeronavelor românești la acest tip de activități permite antrenarea personalului în executarea unor astfel de misiuni și contribuie la dezvoltarea cooperării multinaționale în domeniul aerian prin aplicarea unor proceduri comune.

Sursa: MApN

Sursa: MApN

Sursa: MApN