ApărareȘtiri

FOTO: Cercetașii din Brigada 2 Vânători de Munte și americanii din Regimentul 101 Aviație al US Army, la Wolf Strike 20

Foto: Forțele Terestre Române
Structuri de cercetare din cadrul Brigăzii 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa”, alături de militarii aparţinând Batalionului 5 din compunerea Regimentul 101 Aviaţie a armatei Statelor Unite ale Americii, au luat parte în perioada 20-25 noiembrie, la exerciţiul ”WOLF STRIKE 20” în raionul Cabana Brădet – Poligonul Grohotiş – Vf. Zănoagei, au informat joi Forțele Terestre Române.

Este pentru prima dată când se desfășoară acest exercițiu la Brașov.

Scopul acestui exercițiu a constat în creșterea interoperabilității între cele două structuri participante prin aplicarea tehnicilor tactice și a procedurilor specifice elaborate în comun.

Exercițiul a debutat cu planificarea în detaliu și executarea procedeelor necesare executării manevrelor specifice de îmbarcare și debarcare din elicopter, precum și executarea procedurilor de evacuare medicală pe calea aerului. Executarea manevrelor de inserție pe calea aerului, debarcarea elementelor de asalt în apropierea obiectivului, executarea asaltului asupra obiectivului cu sprijinul elicopterelor de asalt și evacuarea elementelor de cercetare la finalul asaltului.

Imagini de la exercițiu, aici