ApărareȘtiri

FOTO. Baza aeriană de la Câmpia Turzii a găzduit avioane de luptă F-16C Fighing Falcon ale USAF pentru un exercițiu bilateral

Aeronave MiG-21 LanceR si F-16 la exercitiul Deft Leopard (MApN)

Forțele Aeriene ale SUA participă cu avioane de luptă F-16C Fighing Falcon la exercițiul bilateral “Deft Leopard” care s-a desfășurat săptămâna trecută la Baza 71 Aeriană “General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii.

Piloții americani s-au instruit alături de omologii lor români aflați la manșa aeronavelor MiG 21 LanceR din dotarea bazei.

Exercițiul urmărește demonstrarea coeziunii în aplicarea măsurilor de descurajare precum şi demonstrarea capabilității de dislocare rapidă a forțelor prin punerea în aplicare a conceptului de “Agile Combat Employment”, se arată într-un comunicat al serviciului de presă al bazei.

Parteneriatele între aliații NATO sunt esențiale în implementarea cu succes a angajării în luptă și au rolul de a crește interoperabilitatea între aliați și parteneri.

Concomitent cu exercițiul “Deft Leopard” de la Câmpia Turzii, la Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă” Borcea se desfășoară cea de-a doua etapă a exercițiului multinațional „Castle Forge”, în cadrul căruia avioanele F-16 Fighting Falcon ale aviației române zboară alături de aeronave F-15E Strike Eagle ale Forțelor Aeriene ale SUA.

Sursa fotografii de la exercițiul Deft Leopard: MApN