ApărareȘtiri

FOTO. Aeronave MiG-21 și IAR-330 au sprijinit din aer forțelor speciale române în cadrul exercițiului Junction Strike 21

Inserție prin parașutare la Saber Junction 21 (Roxana Davidovits/MApN)

Militarii din Forțele pentru Operații Speciale, sprijiniți din aer de avioane MiG-21 ale aviației române și elicoptere IAR-330 Puma, au executat săptămâna aceasta o serie de activități de instruire în zona Târgu Mureș, în cadrul exercițiului Junction Strike 21.

Aproape 1000 de militari români și străini din țări partenere sau aliate, precum Republica Moldova, Marea Britanie sau SUA, participă în intervalul 1-12 noiembrie la exercițiul Forțelor pentru Operații Speciale JUNCTION STRIKE 2021 din România.

Exercițiul a continuat săptămâna aceasta cu antrenamente pentru inserție prin parașutare, fast rope, trageri din elicopter, salt în tandem, pe timp de zi și pe timp de noapte.

Activitățile de instruire din cadrul exercițiului multinațional se bazează pe un scenariu fictiv, asociat războiului hibrid.

Armata română participă cu peste 800 de militari și circa o sută de mijloace tehnice terestre, aeriene și navale. Alături de militari români vor lua parte aproximativ 150 de militari din țări aliate sau partenere (Republica Moldova, Georgia, Grecia, Marea Britanie, Polonia, Portugalia și Statele Unite).

Emblema exercițiului Junction Strike 21
Sursa fotografii de la exercițiul Junction Strike: Roxana Davidovits/MApN