InfrastructurăȘtiri

Fostul ministru al Transporturilor Dan Costescu este noul director general al CFR Călători

Sursa: Facebook

Fostul ministru al Transporturilor în guvernul Cioloș, Dan Costescu este de joi noul director general al companiei CFR Călători.

Costescu a confirmat această numire pentru Umbrela Strategică.

Dan Costescu a fost vicepreședinte al Comunității Căilor Ferate Europene (CER) între 2015 și 2017, o poziție deținută în premieră de România la acest nivel.

În 2001 a înființat în Germania institutul de cercetare „Forschung, Mess- und Datentechnik” care permite omologarea în premieră a locomotivelor Co-Co, cu 6 osii, pe infrastructura germană și dezvoltă și certifică cu autoritatea germană Eisenbahn-Bundesamt, instalația de siguranță PZP90.

A condus afacerile internaționale și programul de achiziții de fabrici de material rulant, pentru grupul german Karsdorfer Eisenbahn GmbH.

A fost CEO și membru în Board al companiei de infrastructura CFR SA.

Dan Costescu a fost primul director al Autorității Feroviare Române – AFER, pentru încercări de laborator și cercetare în domeniul vehiculelor feroviare.

La Registrul Feroviar Român a înființat colectivul de Elemente Finite, primul de acest gen în România și Europa de Est.

Este cadru didactic universitar la Facultatea de Transporturi a Politehnicii bucureștene.

Dan Costescu este și pilot de motociclism, participant la curse de rally-raid⁠, motocros și enduro. În 2009 a fost campion național la clasa motociclism rally-raid și a participat la raliul Paris-Dakar ”Heroes Legend” unde s-a clasat pe locul 11 din 150 de participanți.

Fostul ministru este neafiliat politic.