IntelligenceȘtiri

Fostul director al SIE Mihai Ungureanu va ține un curs de diplomație și intell la Universitatea București

Foto: Mihai Răzvan Ungureanu Oficial

Fostul prim-ministru Mihai Răzvan Ungureanu, fost director al Serviciului de Informații Externe, va susține cursul ”Diplomație și intelligence” la Facultatea de Științe Politice a Universității București, începând cu toamna acestui an. Cursul este inclus în masterul de relații internaționale.

”Sunt convins că studenții care vor să se specializeze în domeniul securității internaționale vor fi încântați să poată învăța direct de la un istoric strălucit care a fost și prim-ministru, și ministru de externe, și director al SIE”, a scris profesorul universitar Cristian Preda, decanul facultății, pe pegina sa de pe o rețea socială.

Mihai Răzvan Ungureanu a fost ministru de Externe (2004-2007), de două ori director al SIE (2007-2012 și 2015-2016) și prim-ministru în 2012, pentru trei luni.

În prezent, Ungureanu este profesor la Facultatea de Istorie a Universității București, unde susține cursurile ”Stat,autoritate, reformă” și ”Emergența statelor naționale În Europa” în cadrul programului de master.

El conduce și Centrul Român de Studii Ruse, ”o instituție sub egida Universității din București, apărută ca produs al unui proiect comun cu Institutul Fridtjof Nansen din Oslo”, după cum a precizat într-un interviu pentru Deutsche Welle, acordat în noiembrie 2022.