ApărareȘtiri

Fostul comandant al Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii a fost numit locțiitor al șefului SMFA

Foto: Forțele Aeriene Române Oficial

Generalul de flotilă aeriană Leonard Baraboi, fost comandant al Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzi a fost numit locțiitor al șefului Statului Major al Forțelor Aeriene, într-o ceremonie care a avut loc marți la sediul SMFA.

Baraboi a fost și șef al Bazei 95 Aeriană Bacău. Pe lângă studiile militare, noul locțiitor al șefului SMFA este licențiat al Universității Politehnice (Facultatea de inginerie aerospaţială, specialitatea Echipamente şi instalaţi). El este și deținătorul a două mastere în Statele Unite, la Colegiul de Război al US Air Force și la Colegiul de comandă şi stat major al aviaţiei.

Pe parcursul carierei militare, a fost pilot, instructor pentru securitatea zborului, comandant de patrulă, comandant escadrilă şi comandant bază aeriană. În 2019, a fost înaintat la gradul de general de flotilp aeriană.

Generalul-locotenent Viorel Pană, șeful Forțelor Aeriene mai are doi locțiitori: generalul de flotilă aeriană Iulian Pațilea (Operații și Instrucție) și comandorul Cristian Pătrașcu (Resurse).