ApărareȘtiri

Forțele Terestre Române păstrează în 2020 efective ”în așteptare” pentru executarea unor posibile operațiuni ale NATO

Sursa: MApN

Forţele Terestre ale Armatei României au avut în anul 2019 şi vor păstra şi în anul 2020, în ţară, pachete de forţe „în aşteptare” – dislocabile la ordin – în măsură să răspundă şi să se integreze în cadrul unor capabilităţi ale NATO în vederea executării unor posibile operaţii ale Alianţei.

”De asemenea, structuri ale acestei categorii de forțe sunt nominalizate şi se instruiesc ca forţe de rezervă pentru misiuni şi operaţii ale NATO, ONU, UE, OSCE sau de tip coaliţie”, conform MApN.

În acest an, ”structuri ale SMFT vor fi implicate şi în activități de instruire multinaționale în marja exercițiului „Defender Europe 20”, care va fi desfășurat de armata Statelor Unite ale Americii în acest an în Europa, ca parte a Operațiunii Atlantic Resolve”.

În 2019, Forţele Terestre au rămas, din punct de vedere al dislocării personalului, echipamentelor şi tehnicii militare, principalul contributor al Armatei României la misiuni externe.

Informațiile au fost furnizate după şedinţa anuală de autoevaluare a Statului Major al Forţelor Tereste (SMFT), care a avut loc în 16 ianuarie.