ApărareȘtiri

Forțele Navale Române au în pregătire 13 piloți de elicoptere / Galerie FOTO

Forțele Navale Române

Forțele Navale Române au în pregătire 13 piloți de elicoptere , 7 dintre ei urmând să susțină la sfărșitul  acestui an examenul de brevetare.

Conform informațiilor oferite de Forțele Navale Române, ”la Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic de la Boboc, se află, în pregătire pentru Forţele Navale, şase piloţi de elicopter absolvenţi ai Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, dar şi meteorologi sau controlori de trafic”.

De asemena, ”la Baza 95 Aeriană Erou Căpitan Aviator „Alexandru Şerbănescu” de la Bacău şi Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii, se află în perioada de pregătire cei şapte ofițeri de marină, din promoțiile 2014-2017 ale Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, care, pe data de 4 martie 2019, au început cursul de formare ca piloți de elicopter la Baza Aeriană de instruire şi formare a personalului aeronautic de la Boboc”.

Piloții de bazele aeriene Bacău și Câmpia Turzii au parcurs până acum modulul pregătirii teoretice în domeniul aviaţiei şi de instruire în zbor pe elicopterul IAR 316 B (Alouette) şi se află acum în perioada modulului instruirii în zbor pe elicopterul IAR 330 Puma Socat, având 63 de ore de zbor alocate fiecărui pilot.

După brevetare, urmează pregătirea şi trecerea pe elicopterul IAR 330 Puma Naval, ultima etapă din procesul de formare a lor ca piloţi ai  Marinei Militare, care se va desfășura la Tuzla (Constanța).

Contraamiralul de flotilă Valentin Iacoblev, comandantul Flotilei 56 Fregate și piloţi de la Grupul 256 Elicoptere i-au vizitat în această săptămână pe piloții Marinei aflați în pregătire.

”Vizita în bazele aeriene a adus şi o premieră pentru Forţele Navale, datorită faptului că elicopterul IAR 330 Puma Naval a aterizat pentru prima dată în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii. A fost o provocare pentru piloţii marinari de la Tuzla, a fost o misiune de anduranţă pentru elicopterul Puma Naval”, au menționat FNR.

Galerie foto, aici